Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Καλή χρονιά, με Η/Υ στα πρωτάκια του Γυμνασίου

Από την Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 03/09/2099
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=78675

Ο Άρης μοίρασε υπολογιστές σε αριστούχους
Ο Υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος μοίρασε 450 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε πρωτεύσαντες μαθητές της Α' γυμνασίου των σχολικών ετών 2005-2006 και 2006-2007, το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Τη βράβευση διοργάνωσε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να μείνουν εκτός αίθουσας διαμαρτυρόμενοι για τον "κακό προγραμματισμό". Άδειες θέσεις δεν υπήρχαν και αρκετοί προσκεκλημένοι έμειναν όρθιοι στα διαζώματα. Παρόλ' αυτά ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την εκδήλωση.


Από την Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 04/09/2009
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=79015

Κανονικά το πρόγραμμα του υπουργείου για τους μαθητικούς υπολογιστές
Την κανονική υλοποίηση της δράσης για την “ψηφιακή τάξη” σχετικά με τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α' Γυμνασίου ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας.

Καμιά μεταβολή στο περιεχόμενο και στον χρονικό προγραμματισμό δεν θα έχει η διανομή των επιστολών και των κουπονιών για την απόκτηση υπολογιστών από τους μαθητές, υποστηρίζει με ανακοίνωση του το υπουργείο.

Όπως αναφέρεται, οι επιστολές θα σταλούν με την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο και οι γονείς από 1η Οκτωβρίου θα μπορούν να προμηθεύονται τους υπολογιστές. Από το υπουργείο υπενθυμίζεται ότι είναι ευθύνη των προμηθευτών, οι μαθητικοί φορητοί υπολογιστές να έχουν προεγκατεστημένο το σύνολο του εκπαιδευτικού λογισμικού (16 τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για τις τάξεις του γυμνασίου. Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερομένους, παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.digitalaid.gr/.


Από [Newsroom ΔΟΛ], στην ιστοσελίδα in.gr, Παρασκευή 04/09/2009
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1049268&rss=yes

Με κουπόνια από τα σχολεία Από 1η Οκτωβρίου η διάθεση φορητών υπολογιστών στην Α' Γυμνασίου

Οι γονείς των μαθητών της Α' Γυμνασίου θα μπορούν να προμηθεύονται κουπόνια για την αγορά φορητών υπολογιστών «εντός του Σεπτεμβρίου» και να τα εξαργυρώνουν στα καταστήματα από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Απαντώντας σε «δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου», η Γραμματεία διευκρινίζει ότι «η δράση για την 'Ψηφιακή Τάξη' και τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α' Γυμνασίου, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής κανονικά και χωρίς καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο και τον χρονικό προγραμματισμό της.

Η διανομή των επιστολών και των κουπονιών απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια, με την έναρξη των μαθημάτων εντός του Σεπτεμβρίου. Οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από την 1η Οκτωβρίου 2009 από τα καταστήματα της επιλογής τους.

Διευκρινίζεται ότι οι μαθητικοί φορητοί υπολογιστές θα περιλαμβάνουν, με ευθύνη των προμηθευτών, προεγκατεστημένο το σύνολο του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού λογισμικού (16 εκπαιδευτικοί τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου».

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της εταιρείας Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ.


Από το ενημερωμένο ιστολόγιο ICT-edu, Πέμπτη 09/07/2009, ...
http://nikosictedu.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

...μπορεί να δει κανείς λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του Η/Υ και του λογισμικού, καθώς και ενδιαφέρουσες προσωπικές απόψεις του ιστολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: