Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Το νέο βίντεο της Άνι Λέοναρντ ενόψει Κοπεγχάγης

Στην σημερινή ανάρτηση θα ξεφύγουμε λιγάκι από την πληροφορική. Άλλωστε στο σχολείο μου έχουν αρχίσει κατάληψη (δεν γνωρίζω τα αιτήματα) και δεν αισθάνομαι δέσμευση στο να διδάξω (μόνο μια βαθιά στενοχώρια, αλλά το γιατί είναι μια άλλη συζήτηση).

Υπήρχε μια εξαιρετική ιστοσελίδα, http://storyofstuff.com/, στην οποία η Annie Leonard μιλούσε με μοναδικό τρόπο για την ιστορία των πραγμάτων (story of stuff) που φτιάχνουμε, αγοράζουμε, πουλάμε, πετάμε στα σκουπίδια. Μην παραλείψετε να το δείτε. Ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνετε τα Αγγλικά, θα αντιληφθήτε το νόημα από τα κινούμενα σχέδια.

Ένα νέο βίντεο μας ενημερώνει με ποιό τρόπο γίνονται πλουσιότεροι κάποιοι, πουλώντας μόλυνση ο ένας στον άλλον! Δείτε το θέμα Cap & Trade στην διεύθυνση http://storyofstuff.com/capandtrade/. Στην Κοπεγχάγη οι υπεύθυνοι των κρατών θα αποφασίσουν τι μέτρα θα πάρουν για την διάσωση του κλίματος στον πλανήτη μας.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης θα ψηθεί, άλλοι ότι μπαίνουμε σε εποχή παγετώνων, το σημαντικό όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι, όπως θα αντιληφθείτε από το βίντεο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν σε βάθος γνώση των παραμέτρων που επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: