Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΤΠΕ : Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Στην Αζόλιμνο της Σύρου είχα πάει κάποτε για καλοκαιρινές διακοπές, και ξαναπήγα με την ευκαιρία του Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης. Οι αναμνήσεις μου είναι εξαιρετικές από τον τόπο αλλά και από τους ανθρώπους που γνώρισα εκεί. Θα έλεγε κανείς ότι μπορείς να ξεχάσεις εκεί τις έγνοιες σου.

Μια ανάρτηση όμως από τον εκπαιδευτικό Νίκο Δαπόντε από την Αζόλιμνο θυμίζει ότι τα προβλήματα σχετικά με τις ΤΠΕ είναι τεράστια, και ο όμορφος τόπος δεν σε βοηθάει να τα αγνοήσεις. Σας δίνω τον σύνδεσμο εδώ για να διαβάσετε την ανάρτηση στο ιστολόγιό του.

Συνιστώ στους συναδέλφους της Πληροφορικής : αρκετή υπομονή, μέχρι να αντιληφθείτε την πολυπλοκότητα του συστήματος, και έντονη δραστηριοποίηση, ώστε να μείνετε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Στην χώρα μας (που έχει τοποθετηθεί από τους ταγούς στον τριτογενή τομέα) υπάρχει μια επίφαση προώθησης της Πληροφορικής "για τα μάτια του κόσμου", ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η υπονόμευσή της, (επειδή οι γνώστες Πληροφορικοί μπορούν να παράγουν με ευκολία Προϊόντα Λογισμικού και Εφαρμογές και αυτό επιτρέπεται μόνο σε χώρες πρωτογενούς τομέα!).
Ο στόχος των εκάστοτε "ρυθμίσεων" είναι να υπάρχουν χρήστες (προϊόντων ξένων κατασκευαστών) και όχι δημιουργοί (εγχώριων εφαρμογών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: