Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Επαναληπτικές εκλογές Ιουνίου

Έγραψα στο facebook την παραμονή των βουλευτικών εκλογών του Μάη :
"Στην Φυσική υπάρχει ένα μέγεθος που ονομάζεται εντροπία και μετράει, κατά μία έννοια, τον βαθμό της διάλυσης σε ένα σύστημα. Από μια άλλη άποψη, μετράει την έλλειψη πληροφορίας για οργάνωση του συστήματος.
Αν ξέρανε (αλλά η πληροφορία λείπει) οι πολιτικοί μας τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η Ελλάδα, θα είχανε φτιάξει έναν πολιτικό σχηματισμό και θα είχανε έναν στόχο. Έχουνε διασκορπιστεί όμως (η εντροπία μεγιστοποιείται) σε ασύμβατα κόμματα και κομματάκια, πράγμα που δεν είναι ελπιδοφόρο.
Μιλάνε για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες (αφού ψηφίσει ο λαός) αυτοί που δεν κατανοούν ότι πρέπει να συνεργαστούν τώρα! Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι θεραπεία για την ανικανότητά τους!"


Σήμερα είναι προπαραμονή των επαναληπτικών εκλογών. Έχει αλλάξει κάτι;

Ναι! Η πληροφορία, που έλειπε, συμπληρώθηκε από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό ερμηνεύεται από τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές σαν μήνυμα : "Συνεργαστείτε!"

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το μήνυμα έλεγε : "Είσαστε όλοι άχρηστοι! (και γιαυτό δεν σας δώσαμε την πλειοψηφία)", αλλά έτσι θα προσπαθούσε να στενοχωρήσει τον πολιτικό κόσμο, πράγμα μάταιο όπως όλοι γνωρίζετε καθότι δεν ιδρώνει το αυτί τους από προσβολές και ορισμένοι από αυτούς είναι εμφανώς παχύδερμα.

Έτσι είμαστε στην αναμονή, ενώ η χώρα είναι στη εντατική με μηχανική υποστήριξη, και θα πάμε να ξαναψηφίσουμε μεθαύριο, άλλοι τους ίδιους, άλλοι τους πρωτοπόρους, με στόχο να σταματήσει το πρόβλημα της ακυβερνησίας της χώρας.

Αλλά αυτό είναι μικρό πρόβλημα. Το σημαντικό είναι ότι "δεν έχουμε πάγκο". Δεν υπάρχουν άτομα που είναι πρόθυμα και ικανά να εργαστούν για την χώρα. Είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε τις μετριότητες.

Μπορούμε όμως εμείς, που δεν είμαστε πολιτικοί (που φταίνε σε μεγάλο βαθμό για την κατάπτωσή μας) να επιδιώξουμε τα εξής "απλά" πράγματα :
Χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι με την εργασία μας, με την προσφορά μας, με το καλό παράδειγμά μας να αυξήσουμε την παραγωγή ελληνικών προϊόντων.
Παράλληλα οι αρμόδιοι πρέπει να τιμωρήσουν όσους έχουν παρανομήσει, (γιατί η ατιμωρησία πρέπει να ξεριζωθεί από τον τόπο μας), καταρχήν με άμεση δήμευση των "ανεξήγητων" περιουσιών.

Καλό βόλι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: