Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Μηχανισμός Αντικυθήρων και LEGO

(Αρχική δημοσίευση της ανάρτησης 12-XII-2010)
Σας άρεσε να παίζετε με τα "τουβλάκια" της LEGO; Είναι μια ευχάριστη ενασχόληση, επειδή επιτρέπει στο πνεύμα να δίνει μορφή στην άψυχη ύλη. Αυτό είναι και ορισμός της τέχνης.
Ως τέχνη δεν υπονοούμε μόνο την αφηρημένη τέχνη. Μπορεί να είναι συγκεκριμένη και πολύ μάλιστα! Δείτε παρακάτω ένα βίντεο όπου ένας μάστορας των LEGO φτιάχνει έναν μηχανισμό παρόμοιο σε λειτουργία με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Είναι καλό να θυμόμαστε ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι περίτρανη απόδειξη ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εξαιρετικά προχωρημένη τεχνολογία, δεν ξάπλωναν αραχτοί σε ανάκλιντρα για να τρώνε και για να "φιλοσοφούνε". Αν κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι Ελληνική κατασκευή, σήμερα έχουν καταπιεί την γλώσσα τους, αφού το σκανάρισμα του Μηχανισμού με αξονικό τομογράφο (της Hewlett-Packard) έφερε στο φως τις δισχιλιόχρονες εσωτερικές επιγραφές και οδηγίες χρήσης που είναι στην Ελληνική γλώσσα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Πήρα την είδηση από εδώ.

https://www.youtube.com/v/RLPVCJjTNgk

06-III-2011 : Το βρήκα και με ελληνικούς υπότιτλους :25-XII-2014 : Μια παρουσίαση του BBC μετά τις νέες έρευνες στον τόπο του ναυαγίου το 2014 : www.youtube.com/watch?v=5Nzo2QEbk90

12-Ι-2017 : Ένα βίντεο μιάς ώρας με πολλές λεπτομέρειες και μια ένδειξη ότι ο Αρχιμήδης είχε φτιάξει ένα πρωτότυπο του μηχανισμού των Αντικυθήρων : https://vimeo.com/197613032

2 σχόλια:

Giorgtas είπε...

Είναι εκπληκτικό το πώς κάτι τόσο σημαντικό και επίσης περίπλοκο υπήρξε πριν απο 2110 χρονια ..

SpirosK είπε...

Συμφωνώ κι εγώ. Πολύ εντυπωσιακό!